Nr Titel Auteur Beschrijving Categorie
SCH-11794 Facebook Steven Lely

Facebook, het machtige en controversiële bedrijf gaf journalist Steven Levy unieke toegang tot het bedrijf en de belangrijkste werknemers, waaronder Mark Zuckerberg en Sheryl Sandberg.

Toen Mark Zuckerberg op zijn universiteitscampus een website begon als sociaal netwerk kon niemand vermoeden dat die zou uitgroeien tot het grootste socialmediaplatform met bijna drie miljard gebruikers en een van de grootste bedrijven ter wereld met een waarde van meer dan 576 miljard dollar. Het bedrijf is machtig en alomtegenwoordig. Maar het is de laatste jaren ook kwetsbaar geworden door allerlei controverses: de beïnvloeding van verkiezingen, de verspreiding van nepnieuws, de bescherming van de data van gebruikers en de groeiende onvrede over de acties van de oprichter en ceo.

Dankzij exclusieve toegang beschrijft Steven Levy de geschiedenis van het bedrijf dat de wereld veranderde.

Gedragswetenschappen 
SCH-11793 Waarheid Tom Phillips

Een hilarische opsomming van de meest fabelachtige leugens

Sommigen zeggen dat er tegenwoordig zo veel onzin verspreid wordt, dat je door de leugens de waarheid niet meer kunt zien. De Verenigde Staten hebben een president die zo vaak liegt dat je haast zou denken dat de waarheid hem niets kan schelen. Sinds het internet zich heeft ontwikkeld tot een bron van fake news worden zogenaamde experts door niemand meer vertrouwd. Waar is de tijd gebleven dat je journalisten, wetenschappers en staatshoofden nog op hun woord kon geloven? Of was het vroeger niet veel anders? Tom Phillips is al jarenlang werkzaam als factchecker. Elke dag weer wordt hij geconfronteerd met totale onzin. In dit boek laat hij ons zien dat de mens al sinds het prille begin jokkend door het leven gaat. Dit is zijn hilarische opsomming van de meest spectaculaire en fabelachtige leugens uit onze geschiedenis.

Gedragswetenschappen 
SCH-11792 Verbonden Peter Bos

Relaties zijn voor mensen een biologische noodzaak

Welke rol spelen hormonen in de relatie tussen ouders en kinderen, tussen geliefden en in de verhoudingen op de werkvloer? Wat is daarbij de rol van onze hormoonhuishouding? Wat doen die hormonen met ons brein? Wat zijn de gevolgen voor ons biologische systeem wanneer relaties verstoord raken? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat zegt dit alles over ons, mensen? Relaties zijn voor mensen een biologische noodzaak. En in tijden van crisis neemt die noodzaak alleen maar toe. Al vroeg in de ontstaansgeschiedenis van de mens waren hormonen betrokken bij de omgang en het gevoel van verbondenheid met onze medemensen. In Verbonden legt wetenschapper Peter Bos uit hoe dat precies werkt. Ons hormonale systeem, het resultaat van miljoenen jaren evolutie, maakt deze verbondenheid mogelijk, en dat is iets om te koesteren.

Gedragswetenschappen 
SCH-01505 Sociologische encyclopedie Rademaker Sociologie Gedragswetenschappen 
SCH-01504 Sociologische encyclopedie Rademaker Sociologie Gedragswetenschappen 
SCH-01503 Sociologische encyclopedie Rademaker Sociologie Gedragswetenschappen 
SCH-01516 Hersenen en gedrag Christen & Klivington Hersenen gedrag Gedragswetenschappen 
SCH-01513 Psychologie Ouweneel Een christelijke kijk op het mentale leven Gedragswetenschappen 
SCH-01512 De naakte mens Morris Menselijk gedrag en signalen Gedragswetenschappen 
SCH-01511 De naakte ziel Eysenck Psychologie hersenen gedrag biologie Gedragswetenschappen 
SCH-01508 Psychologie in de moderne wereld Bühler Psychologie Gedragswetenschappen 
SCH-01507 Sociale psychologie. Een maatschappijkritische benadering Eskola Psychologie Maatschappijkritiek Gedragswetenschappen 
SCH-01506 Sociologische encyclopedie Rademaker Sociologie Gedragswetenschappen